Slide 1

Sportief en toch relaxen

Vanaf begin december verandert heel Karinthië in één grote skipiste. De carveskiër, snowboarder, de recreatieskiër of de herintredende skiër treffen overal sneeuwzekere, optimaal geprepareerde pisten aan. Zwarte pisten, glooiende delen om op adem te komen, heuvelachtige pisten om te experimenteren.
Parttime-skiërs die van een winter in Karinthië meer verwachten dan alleen piste plezier, komen in heel Karinthië aan hun trekken.

Slide 1
Image is not available

NASSFELD / HERMAGOR

Op het Nassfeld treft u 30 liften, 110 km pisten, 300 km langlaufloipen en in de omgeving van Nassfeld/Hermagor zijn er 4 Rodelbanen, waarvan 3 verlicht. Tevens is het mogelijk om vanaf het Nassfeld Italië in te skiën. Ook de meer dan geoefende skiër zal zich hier dan ook niet vervelen. Voor de geoefende duiker is -in de wintermaanden- het ijsduiken een unieke belevenis. Denk eens aan: Sneeuwschoenwandelen, Nordic-Walking in de sneeuw (45 km in het dal en 10 km op de berg). Ook is het mogelijk om onder begeleiding van professionele skigidsen (voor geoefende skiers) mooie ski-touren te maken (keuze uit 5 touren; klasse middelmatig tot zwaar).

Image is not available

sport

Aan de rand van en op de pisten, 25 originele skihutten en zonnige terrassen die zorgen voor een onvergetelijke -echt Oostenrijkse- apres-ski.
De Karinthische gastvrijheid en goede sfeer laten uw skilatten makkelijk van hun koers afdwalen.
Bij voldoende sneeuw in het dal, worden er paardenkoets-ritten georganiseerd. Wij brengen u graag in contact met de menner.
Voor geoefende ruiters zijn er prachtige buitenritten te maken. Neem svp contact op voor de mogelijkheden.
Langlaufen: naast de 70 km langlaufloipen bij skigebied Nassfeld en de 50 km lange (dubbelspoor)loipe bij de Weissensee, zijn er ook in ons Gitschtal loipes.
Liever golfen? Er liggen mooie golfbanen in Karinthië, Italië en Slovenië. U kunt voor een overzicht kijken bij de links. De Presseggersee met zeer schoon water en een aangename watertemperatuur ligt op korte afstand.

Image is not available

Weissensee en Weissenbachklamm

De Weissensee is bijzonder geschikt voor mooie boottochten, hengelsport en duiken. De Weissensee ligt op 929 meter hoogte en is 99 meter diep (daardoor ook geschikt voor technisch duiken met zuurstof, helium en Trimix). Het is tevens mogelijk om een duikopleiding te volgen. In de Weissensee is er zicht tot 30 (!) meter. Nachtduiken vinden plaats in mei/juni en september/oktober (bij vooraanmelding + min. aantal deelnemers).

Alternatieve elfstedentocht: door de gunstige ligging is Das kleine Paradies een mooie uitvalsbasis voor de alternatieve elfstedentocht. Indien gewenst, wordt u door een taxibus opgehaald en naar de startplaats gebracht, uw schaatsen kunnen na de tocht ingeruild worden voor uw schoenen en na afloop van het 'Blarenbal' staat de taxibus klaar om u terug te brengen naar uw vakantiehuis of appartement. Tijdige reservering gewenst/noodzakelijk!
Een bijzonder mooie ervaring is de -nog onontdekte- Weissenbachklamm (400 meter van Das kleine Paradies). Lopen, klimmen en klauteren door een kloof met watervallen, vlinders, rotspartijen, ladders en watertjes.