Slide 1

Rust en ruimte

Das kleine Paradies in Jadersdorf, gemeente Hermagor, is gelegen op een rustige lokatie met een groot grondstuk van 1 hectare. Vanuit de zonnige tuin kijkt u naar de omringende bergen. 's Ochtends en tegen de avond wil het nog wel eens voorkomen dat de herten de tuin in komen lopen.

Slide 1
Image is not available

Das kleine paradies

In het gezellige Hermagor (op 4,4 km) vindt u een groot scala aan winkels en konditoreien (voor lekkere koffie met taart). Ook de VVV vindt u hier.
Wilt u genieten van wandelingen, musea, winkels, zwemgelegenheden of festivals? Karinthië heeft u veel te bieden.Het hele jaar door worden er veel aktiviteiten georganiseerd. Daarnaast vindt u diverse soorten vermaak, variërend van vliegvissen, karten, raften, (druipsteen)grotten tot pretparken en kuuroord. Warmbad Villach is sinds de Romeinse tijd een kuuroord vanwege de geneeskrachtige bronnen.

Image is not available

Verstilde dorpen

In de hoog gelegen gebieden zijn de dorpen stil en puur. Aan de meren liggen de wat grotere plaatsen, waar meer te beleven is in de zomer.
In de buitengebieden zijn vele kastelen te zien, zoals middeleeuwse burchten. De hoofstad Klagenfurt heeft een lange geschiedenis, waarvan de huizen en enkele kunstwerken in de stad getuigen. Het gebied rond Klagenfurt werd al bewoond in de Romeinse tijd en er zijn nog overblijfselen te vinden.

Image is not available

Natuur

Het Nationaal park Nockberge is bekend om de ronde toppen. Een prachtig wandelgebied met groene bergen, blauwe meren en (in de bloeitijd) de rode alpenroos. Karinthië heeft een aantal enorm langgerekte meren, de watertemperatuur kan 's zomers oplopen tot 26 graden Celsius.
Met de aanschaf van de 'Kärntencard' (geldig van half april tot half oktober van ieder jaar) krijgt u korting op de entree (soms zelfs gratis).
Gasten van Das kleine Paradies ontvangen de basis-Kärntencard gratis.
(www.kaerntencard.at of www.np-kaerntencard.at).